De nieuwe trend in vloerafwerkingen

Moderne vloerafwerkingen – gietvloeren
Op het gebied van interieurdesign en vloerafwerkingen is er de laatste 20 jaar wel wat veranderd. Waar men voorheen nog met kurk, linoleum en tegelwerk aan kwam zetten, worden steeds meer duurzame kunststof producten gebruikt. Ook bij particulieren. Al enige jaren maken gietvloeren een stevige opmars. Niet onlogisch natuurlijk want gietvloeren zijn een probaat middel om niet alleen de woonkamer maar ook bad- en slaapkamers te voorzien van makkelijk schoon te houden afwerklagen. In principe bestaan er twee soorten gietvloeren, de één op epoxybasis en de andere wordt gemaakt van polyurethaan. Vooral deze laatste wordt binnen woningen veelvuldig en veel soorten en kleuren toegepast. De trend is strak en met een betonlook. Zo komen interieurelementen als meubels, kasten en andere elementen mooi tot hun recht. Linklog heeft een aantal gietvloerspecialisten onder de loep genomen, waaronder de firma G-vloeren in Amsterdam. We kwamen ook veel referentieprojecten tegen van deze gietvloerspecialist.

G-vloeren BV – één van de grootste gietvloerspecialisten van Nederland
Actief in heel Nederland en daarbuiten, G-vloeren BV legt niet alleen gietvloeren aan, maar alle andere gerelateerde harde vloerafwerkingen zoals troffelvloeren, grindvloeren en specifieke vloercoatings voor verduurzaming van vloeren en wanden. Via de site www.g-vloeren.nl is ook heel simpel goede technische informatie over alle aangeboden vloeren te downloaden. Bovendien is de site gevuld met allerlei referenties van projecten en opdrachtgevers, waaronder de Gemeente Amsterdam, Dell, Ikea en bijvoorbeeld LG. We hebben hier dus niet met een slimme klusser te doen maar met een professionele organisatie die helemaal gespecialiseerd is in dit type kunststof afwerkingen.  Onder het menu-item midden- en klein bedrijf is goed te zien wat G-vloeren eigenlijk allemaal in huis heeft voor ondernemers, bijna teveel om op te noemen. Voor elke functie en ruimtegebruik beschikt G-vloeren over een ander gietvloerproduct.

Gietvloeren combineren met wandafwerkingen
Nou ja, de voordelen van gietvloeren ten opzichte van reguliere vloerafwerkingen mogen duidelijk zijn. Een volledig naadloze afwerking die bestand is tegen vuil en andere belastende middelen, een vloer die zowel functioneel als technisch topkwaliteit biedt en bovendien heel snel aan te leggen is. Gietvloeren kunt u ook heel simpel combineren met wandafwerkingen zoals Pandomo of een ander exclusief materiaal zodat de ruimte compleet voorzien is van strakke kleuren en een tijdloos design. Ook als u een badkamer wilt verduurzamen, kunt u daarvoor moeiteloos gietvloeren inzetten. Het voordeel hiervan is dat de afwerking over elke mogelijke ondergrond kan worden aangelegd, zelfs over bestaand tegelwerk. Het is dan wel zaak om die tegels goed glad te krijgen of om een egalisatielaag van een paar centimeter toe te passen. Hoe dan ook, met gietvloeren kunt u tegenwoordig van alles realiseren.